canli casino tempobet giris casino maxi
basin-odasi

TAV Zagreb’de yeni terminali açtı - 28.03.2017

Zagreb Havalimanı’nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkaran yeni terminal Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković’in katıldığı törenle hizmete açıldı. BTA da 11 yiyecek-içecek noktasıyla yeni terminalde yerini aldı.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki önde gelen markası TAV Havalimanları’nın içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı’nda yeni yolcu terminali açıldı. Yılda 5 milyon yolcuya hizmet verebilecek yeni terminalin açılışı için düzenlenen törene Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Ulaştırma Bakanı Oleg Butkovic, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur’un da aralarında olduğu yaklaşık 500 davetli katıldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Hırvatistan’da son 10 yılda gerçekleştirilen en büyük altyapı yatırımı olan yeni yolcu terminali modern mimarisi ve son teknolojiye sahip altyapısıyla Zagreb’i bölgenin de öne çıkan havalimanlarından biri haline getirecek. Havalimanı yapım ve işletmesinde tüm dünyada tercih edilen bir marka olarak bu projede yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Uluslararası ortaklarımız Group ADP ve Bouygues ile Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz ilk proje Zagreb oldu; ikinci proje ise Küba Havana olacak. Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iyi ilişkilerin ve işbirliğinin daha da gelişmesine katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

Yaklaşık 330 milyon avro yatırımla hayata geçirilen yeni terminal 65 bin metrekarelik alana, sekiz yolcu köprüsüne, 30 check-in kontuarına ve 1 100 araçlık bir otoparka sahip. Önümüzdeki dönemde terminal kapasitesinin yıllık 8 milyon yolcuya kadar çıkarılması planlanıyor. TAV, Zagreb Havalimanı’nı 2042’ye kadar işletecek.

TAV Havalimanları’nın projeyi yürüten konsorsiyumda yüzde 15 payı bulunuyor. Konsorsiyum Zagreb Havalimanı’nın işletmesini Aralık 2013’te devraldı. Yeni terminal inşaatı Mayıs 2014’te başladı. Zagreb Havalimanı 2016’da, önceki yıla göre yüzde 7 artışla yaklaşık 2,8 milyon yolcuya hizmet verdi.

BTA yeni markalarıyla Zagreb’de

TAV Havalimanları iştiraki BTA da Zagreb Havalimanı’ndaki yeni terminalin hizmete girmesiyle birlikte operasyonunu genişletti. Havalimanındaki yiyecek içecek noktalarının sayısını 11’e ulaştıran BTA, Zagreb’de çift haneli büyüme bekliyor. Yurt içinde 5, yurtdışında 11 havalimanında yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Zagreb’de 13 yıllığına yiyecek-içecek alanlarını işletecek.

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur “Misafirlerimizin ihtiyaç ve beklentilerini yakından takip ediyor ve ona uygun konseptler hayata geçiriyoruz. Zagreb’de de bunu tekrarlayacağız. Sevilen konseptlerimiz Cakes&Bakes, Needstop, BrewMark ve POM ile hizmet verirken, yeni markalarımız ev yapımı doğal dondurmaları, butik pastane ürünleri ve kaliteli kahveleri ile Antonia ve dünya sokak lezzetlerinin çeşitliliğini ve canlılığını yansıtan Spread’i de misafirlerimizle ilk defa burada tanıştıracağız. Zagreb Havalimanı’nda günde ortalama 2 bin 500 misafirimize hizmet vereceğiz” dedi.

BTA, Zagreb Havalimanı yiyecek-içecek alanlarının işletmesi için açılan ihaleyi Ekim 2015’te kazandı ve Ağustos 2016’da faaliyete başladı. BTA, terminal içindeki yiyecek-içecek alanlarını işletmenin yanı sıra sekiz havayolunun uçak içi ikramlarını hazırlıyor ve havalimanındaki tek özel yolcu salonunu işletiyor.

Zagreb01a

Foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com


Dünya - 23.02.2015
DÜNYA-20150223-18_017838786

Haber Türk - 14.01.2015
HABER TÜRK-20150114-12_016793878

Vatan - 14.01.2015
VATAN-20150114-9_016786018

Dünya - 26.12.2014
DÜNYA-20141226-23_016305035

Haber Türk - 26.12.2014
HABER TÜRK-20141226-10_016313155

Hürriyet - 28.06.2014
HÜRRİYET-20140628-13_011911848

Dünya - 28.06.2014
DÜNYA-20140628-11_011902625

Milliyet - 28.06.2014
MİLLİYET-20140628-10_011913720

Esquire - 28.03.2014
ESQUIRE- 28.03.2014 Cakes and Bakes

Haber Türk - 23.02.2015
HABER TÜRK-20150223-11_017855497

Mutfak Ödülleri Yarışması
Mutfak Ödülleri Yarışması

Posta - 23.02.2015
POSTA-20150223-6_017846671

Star - 23.02.2015
STAR-20150223-9_017848434

Türkiye - 23.02.2015
TÜRKİYE-20150223-5_017845356

Dünya- 19.02.2014
DÜNYA-20140219-17_08250900

BTA, Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’ndan birincilikle döndü

BTA aşçıları Muhsin Ertürk, Mark Decker ve Fatma Arzu Deniz, hazırladıkları pancar tatlısı ile A La Carte Türk Mutfağı Tatlıları kategorisinde ödüle layık görülen isimler oldular. Havalimanları ve hızlı feribot iskelelerinde bulunan restoranları ve dört ülkede faaliyet gösteren markalarıyla on binlerce yolcuya yiyecek içecek hizmeti sunan BTA’nın yüksek hizmet standartları, aldığı ödüllerle de tescilleniyor. 1983 yılından bu yana Lyon’da gerçekleştirilen ve bu yıl İstanbul’da düzenlenen Sirha Dünya Ağırlama ve Gıda Hizmet Etkinliği kapsamındaki Gastrobosphorus Patisserie Yarışması, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Gastronomi sektörü profesyonellerinden yoğun ilgi gören yarışmaya BTA adına katılan aşçılar Muhsin Ertürk, Mark Decker ve Fatma Arzu Deniz, Türk Tatlısı kategorisinde hazırladıkları pancar tatlısı ile birincilik ödülüne layık görüldüler. BTA’nın ödül kazanan tatlısı, fıstıklı ve bademli şeker pancarının yanı sıra kaymaklı kırmızı pancar, lor peyniri, incir çekirdeği ve şeker pancarı dondurması ile hazırlanıyor. BTA Takım Kaptanı Muhsin Ertürk yaptığı açıklamada, “BTA adına böyle bir ödülü almak oldukça gurur verici. Bu ödül aynı zamanda BTA’nın misafirlerine sunduğu gıda hizmetinin kalitesini ve standardını da bir kez daha tescillemiş oldu” diye konuştu. Gastbosphorus Patisserie Yarışması, pastacılık sektörünün ufkunu genişletmek ve gelişimini desteklemek, profesyonel pastacılara yaratıcı yeteneklerini sergileme ortamı yaratmak ve yeni pasta şeflerinin ise ufkunu açmak amacıyla her yıl gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılan çalışmalar bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilerek sonuçlar belirleniyor.


Tadında Anadolu ilk konuğunu ağırlıyor: Akdeniz Hatay Sofrası

Tadında Anadolu misafirleri, her yörenin mutfağına özel olarak düzenlenecek hafta boyunca, benzersiz lezzetleri, o yörenin usta ellerinden ve özgün malzemeleriyle hazırlanmış olarak tatma fırsatı bulacak. Anadolu Lezzet Hazineleri projesinin ilk konuğu Akdeniz Hatay Sofrası, 4 – 9 Mart tarihleri arasında Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde, 14 – 15 Mart tarihlerinde ise İstanbul Yenikapı Feribot İskelesi’nde bulunan Tadında Anadolu restoranlarında Hatay’ın özel lezzetlerini misafirleriyle buluşturacak. Havalimanı ve feribot yolcularını Türkiye’nin her köşesinden yerel lezzetlerle buluşturan Tadında Anadolu, konuklarına daha özgün tatları sunabilmek için var gücüyle çalışıyor. Tadında Anadolu, düzenlediği etkinlikler ve projeleriyle uzak lezzetleri yakına getiriyor. Türkiye’nin toplam 41 ilinden yaklaşık 400 yerel lezzeti konukları için restoranlarına taşıyan Tadında Anadolu, şimdi bu lezzetleri en usta temsilcilerinin elinden misafirlerine sunabilmek amacıyla hazırladığı “Anadolu Lezzet Hazineleri” adlı konuk restoran projesi kapsamında yerel restoran ve ustalara mutfağını açıyor. Belirli tarihlerde Türkiye’nin farklı bir ilinin mutfağının temsilcisi olan ünlü bir restoranı ya da ustayı ağırlayacak olan Tadında Anadolu restoranları, misafirlerini o yörenin en usta şeflerinin elinden çıkan yemek seçenekleriyle ağırlayacak. Anadolu Lezzet Hazineleri projesi sayesinde yerel tatlara düşkün lezzet avcıları, yörenin en iyi ustaları tarafından, özgün yöresel malzemelerle hazırlanan tatları bulabilecek. İlk konuk Akdeniz Hatay Sofrası Yöresel lezzetleri en iyi şekilde yansıtan restoranların ağırlanacağı Anadolu Lezzet Hazineleri projesinin ilk konuğu Akdeniz Hatay Sofrası. 600’ün üzerinde kendine has ürün ve yemek çeşidi bulunan Hatay mutfağının en başarılı temsilcilerinden biri olan Akdeniz Hatay Sofrası, 4 – 15 Mart tarihleri arasında Hatay’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini, yöresel sunum şekilleriyle Tadında Anadolu misafirleriyle buluşturacak. 1985 yılından bu yana Hatay’ın yemek zenginliğini ve özel baharatlarını, tamamen doğal şartlarda hazırlanmış ve aslına uygun olarak İstanbul’da yaşatan Akdeniz Hatay Sofrası, 4 – 9 Mart tarihleri arasında Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’ndeki, 14 – 15 Mart tarihlerinde ise İstanbul Yenikapı Feribot İskelesi’ndeki Tadında Anadolu restoranlarında Hatay mutfağı tutkunlarıyla buluşturacak. Tadında Anadolu misafirleri Hatay Haftası boyunca Hatay’ın en özel lezzetlerinin keyfini çıkarma fırsatı bulabilecek. Akdeniz Hatay Sofrası’nın Tadında Anadolu restoranlarına taşıyacağı lezzetler arasında, bıçak kıyması, kuru soğan ve Hatay baharatları ile hazırlanan “Kaytaz Böreği”, mevsimlik minik patlıcanın Hatay usülü kireçte bırakılmasıyla pişirilen “Kireçte Patlıcan Tatlısı”, ince bulgur, ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, domates ve limon suyu ile sunulan “Tebbuli” bulunuyor. Hatay’ın eşsiz lezzetlerini, özgün tadında ve usta ellerin sunumuyla tatmak isteyenler, Hatay Haftası’nda Tadında Anadolu restoranlarına davetli.


Cakes & Bakes’le lezzeti doruklarda yaşayın

“Her zaman taze, her zaman sıcak” ürünlerle tüketiciyi buluşturan Cakes & Bakes, zevkle vakit geçirilen mekânlarıyla benzerlerinden farklılaşıyor. BTA tarafından işletilen ‘bakery cafe’ konseptli Cakes & Bakes, unlu mamuller konseptinde, çıtayı yükselten mekânlarda hizmet sunuyor. Havalimanlarında ve İDO’da 220 noktada yiyecek içecek hizmeti sunan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “‘Unla alakalı her şeyi barındıran bakery cafe’ ihtiyacımızı Cakes&Bakes’i yaratarak çözdük. İlki 2007’de açılan Cakes&Bakes kafelerimizde her zaman taze ve sıcak ürünler sunuyoruz. Sayıları 9’a ulaşan Cakes&Bakes’lerde her gün 5 bin kişiyi ağırlıyoruz. Unlu mamullere çok yakıştığını düşündüğümüz çayı konseptimizin önemli bir parçası olarak konumlandırıyoruz. Hem yurtiçi, hem de yurtdışında yeni kafeler açarak lezzetli ve kaliteli ürünlerimizi daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’de unlu mamuller, pastalar, tatlılar ve sandviçlerin adresi Cakes & Bakes kafeler, sadece yiyecek grubunda 150 çeşit ürünü satışa sunuyor. Müziği, dekorasyonu, lokasyonu ve nitelikli çalışanlarıyla kafe konseptine yeni bir soluk getiriyor. İstanbul Atatürk Havalimanı iç hatlar, Yenikapı ve Bostancı İDO iskeleleri, Makedonya havalimanı olmak üzere beş noktada karada, dört noktada da Bandırma ve Bursa’ya sefer yapan hızlı feribotlarda buluna Cakes & Bakes’te lezzetli alternatifler tüketicilerle buluşuyor. Tatlı tuzlu kurabiyeler, tartaletler, kruvasan ve danish çeşitleri, börek, poğaça ve simidin yanı sıra pek çok sağlıklı alternatif Cakes & Bakes’in sevilen ürünleri arasında yer alıyor. Bunlara ek olarak Cakes & Bakes ustaları her gün ekmek yapma sanatının en güzel örneklerine imza atıyorlar. Foccacio, Panini, Roll, Ciabatta, zengin tahıllı ekmek çeşitleri, tam buğday ekmeği, Alman köy ekmeği gibi birbirinden lezzetli ekmekler hem göze, hem de damağa hitap ediyor. Sunulan ürünlerin tamamlayıcı ürünleri de Cakes & Bakes’lerde satışa sunuluyor. Bu çerçevede su ısıtıcı, termos, cam çay potu gibi aksesuarları da noktalarda satın almak mümkün.


Tadında Anadolu’da Anadolu’nun tüm tatları sofranızda

Dileyen Tadında Anadolu konukları restoran bölümünde BTA ustaları tarafından hazırlanan enfes lezzetlerin tadına bakarken, dileyenler market bölümüne uğrayarak istedikleri yöresel lezzetleri satın alabiliyor. Yurdun birçok ilinden onlarca farklı lezzetin bulunabildiği Tadında Anadolu restoranları, İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nın yanı sıra İDO Yenikapı ve Bursa Güzelyalı Hızlı Feribot İskelesi’nde de lezzet avcılarını bekliyor. TAV Havalimanları’na bağlı BTA’nın bir iştiraki olarak, havalimanı ve feribot yolcularını Türkiye’nin her köşesinden yerel lezzetlerle buluşturan Tadında Anadolu, yurdun birçok ilinden özgün lezzetleri misafirlerine sunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali, Ankara Esenboğa Havalimanı, Bursa Güzelyalı Hızlı Feribot İskelesi ve Yenikapı Hızlı Feribot İskelesi’nde bulunan Tadında Anadolu restoranları, yolculuklarını yerel lezzetlerle daha keyifli hale getirmek isteyen misafirlerini bekliyor. Tadında Anadolu, Anadolu’nun dört bir köşesinden onlarca farklı lezzeti bir araya getiriyor ve tüm yemekler başarılı BTA ustaları tarafından orijinaline sadık kalınarak hazırlanıyor. Anadolu’nun birçok ilinden yöresel malzeme ve baharat çeşitlerinin kullanıldığı Tadında Anadolu restoranları hem geleneksel lezzetleri özleyenlere hem de gizli tatları keşfetmeye tutkulu lezzet avcılarına hitap ediyor. Anadolu lezzetlerini en özgün ve aslına en uygun haliyle kente taşımak ve dünyaya tanıtmak amacıyla hizmet veren Tadında Anadolu restoranlarında tüm yemekler yöresel geleneklere uygun tekniklerle konuklara sunuluyor. Gaziantep’in “Ayva Aşı”ndan Elazığ’ın Harput köftesine; Ege’nin bin bir çeşit otlarıyla hazırlanan salatalardan Hatay’ın “Aşur”una kadar onlarca farklı lezzet buluşturan restoranlarda, mevsimsel olarak elde edilen en taze ve en kaliteli malzemeler kullanılıyor. Diğer yandan, Tadında Anadolu konukları, Anadolu lezzetlerinin keyfine restoranlarda varabileceği gibi, restoranlarda bulunan market bölümlerinde satışa sunulan yöresel lezzetleri evlerine de taşıyabiliyor. Uşak’ın tarhanası, Mersin’in cezeryesi, İzmir’in dibek kahvesi, Safranbolu’nun lokumu, Trabzon’un tereyağı gibi her ilin kahraman ürünleri misafirlerinin ayağına getiriyor. Ayrıca, Tadında Anadolu, restoranlarının market bölümlerinde önemli bir kolaylığı konuklarına sunuyor. Tadında Anadolu restoran marketlerindeki enfes yöresel lezzetleri deneyimlemek isteyen yolcular, seyahate çıkarken verdikleri siparişleri dönüşlerinde teslim alabiliyor. Böylece dilediğiniz yöresel lezzet, yolculuktan döndüğünüzde hazır halde size teslim ediliyor. ABD merkezli Daily Meal sitesinin önde gelen gurme ve gezginlerle gerçekleştirdiği ankette Atatürk Havalimanı’ndaki restoranıyla “dünyanın en iyi havalimanı restoranları” listesinde yer alma başarısını gösteren Tadında Anadolu, uzak lezzetleri konukları için yakına getiriyor.


“Tadında Anadolu” dünyanın en beğenilen havalimanı restoranları arasında

İstanbul Atatürk Havalimanı iç hatlar terminalinde hizmet veren Tadında Anadolu, ABD merkezli Daily Meal sitesinin önde gelen gurme ve gezginlerle gerçekleştirdiği ankette “dünyanın en iyi havalimanı restoranları” arasında yer aldı. BTA tarafından Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş tariflerini canlandırmak ve küçük üreticilerin aslına sadık biçimde ürettiği yöresel ürünleri geniş kesimlerle buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Tadında Anadolu’nun gördüğü yoğun ilgi uluslararası alanda da tescil edildi. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur konu ile ilgili olarak “Havalimanları her gün onbinlerce yolcunun geçtiği sosyal yaşam alanları. BTA olarak, farklı kültürlerden ve coğrafyalardan misafirlerimizi seçeneksiz bırakmamak, onları her damak tadına uygun, kaliteli, hijyenik ve lezzetli yiyeceklerle buluşturmak için yola çıktık. Bu amaçla oluşturduğumuz cafe ve restoranlarımız Türkiye ve yurtdışındaki havalimanlarında her gün 37 bin kişiye hizmet veriyor. Yemek, toplumların kültürel birikimini yansıtan en önemli alanlardan biri. İşte biz de Anadolu kültürünü barındıran lezzetleri yaşatmak, tanıtmak ve yaygınlaştırmak için Tadında Anadolu’yu kurduk. Doğrudan üreticilerine giderek 41 şehirden 400’ü aşkın ürün belirledik ve satışa sunduk. Aynı zamanda Anadolu’nun her köşesinden orijinal reçetelerine sadık kalarak pişirdiğimiz lezzetleri misafirlerimize sunmaya başladık. Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya tanıtmak için oluşturduğumuz Tadında Anadolu’nun amacına ulaştığını görmek bizi çok mutlu etti” dedi. Tadında Anadolu şu an İstanbul Atatürk Havalimanı iç hatlar ve Ankara Esenboğa Havalimanı dış hatların yanı sıra İDO Yenikapı ve Yalova iskelelerinde yer alıyor. Restoran menüsünde Gaziantep’in “ayva aşı”ndan Elazığ’ın Harput köftesine; Ege’nin binbir çeşit otlarıyla hazırlanan salatalardan Hatay’ın “aşur”una kadar onlarda farklı lezzet barındıran restoranda mevsimsel olarak elde edilen en taze ve kaliteli malzemeler kullanılıyor. Dükkan bölümünde de gurmeler ve uzmanlarca belirlenen yöresel lezzetleri bulmak ve seyahate çıkarken sipariş verip dönüşte teslim almak mümkün. Daily Meal’in gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre dünyanın en iyi havalimanı restoranı Michelin yıldızlı şef Charles Caig’ein Barselona El Prat del Llobregat havalimanındaki Porta Gaig restoranı olarak seçildi.


En Büyük 1000 Capital

Capital’ in her yıl yaptığı Türkiye’ nin iller bazında en büyük 1000 şirketi araştırması sonuçlandı. 2011 yılı verilerine göre 149.262.476′ lık cirosu ile BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek İşletmeleri A.Ş listede 389. sırada yer aldı. Capital’ in her yıl yaptığı Türkiye’ nin iller bazında en büyük 1000 şirketi araştırması sonuçlandı. 2011 yılı verilerine göre 149.262.476′ lık cirosu ile BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek İşletmeleri A.Ş listede 389. sırada yer aldı. Capital’ in her yıl yaptığı Türkiye’ nin iller bazında en büyük 1000 şirketi araştırması sonuçlandı. 2011 yılı verilerine göre 149.262.476′ lık cirosu ile BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek İşletmeleri A.Ş listede 389. sırada yer aldı.


BTA’dan havalimanı yolcularına perküsyon ve dans sürprizi

Türk ve Dünya mutfaklarının farklı lezzetlerini, geleneksel Türk konukseverliğiyle birleştirerek sunan ve müşteri memnuniyeti bilinci ile çalışan BTA, hizmetteki en büyük farkı olan “insanları mutlu edebilme gücünü” yolculara Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’da yer alan “foodcourt”ta sunduğu gösteri ile bir kez daha göstermiş oldu. BTA üniforması ile yolculara servis yapan 14 kişilik Karnaval Turco perküsyon ve dans grubu, servis sonrası başladıkları şovları ile yolcuları şaşırtarak, onların keyifli dakikalar geçirmelerini sağladı. Yolcular tarafından beğeniyle karşılanan gösteri, çeşitli aralıklarla gün boyu sürdü. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, misafir memnuniyetine verdikleri yüksek önemi vurgulayarak, ’Havalimanları artık yaşam alanları haline geldi. Biz de hizmet verdiğimiz havalimanlarında yolcu memnuniyetini en üst seviyede tutuyoruz. Yabancı yolcumuzun ağırlıklı olduğu transit bölgede de yılbaşı öncesi yolcuların seyahatlerine keyif katacak bir etkinlik düzenlemek istedik” dedi.


BTA, İDO’da yiyecek-içecek noktalarını devralıyor

BTA artık TAV Havalimanları ve İDO’nun yılda ortalama 100 milyon yolcusuna yiyecek-içecek hizmeti sunacak. İDO’ya ait 33 yiyecek-içecek noktasını devralan BTA, 2012’nin ilk yarısında İDO’da 82 noktada hizmet verecek. TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye ve yurtdışındaki havalimanlarında uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, hizmet kalitesini İstanbul’un deniz ulaşımını sağlayan İstanbul Deniz Otobüsleri’ne de taşıyor. BTA, yılda 50 milyondan fazla yolcunun kullandığı İDO tarafından işletilen iskele, araba vapuru ve feribotlarda 33 noktada yiyecek-içecek alanlarını devir aldı. 2012’nin ilk yarısı itibariyle BTA’nın İDO’da işlettiği nokta sayısı 82’ye çıkacak. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “BTA olarak TAV Havalimanları ve İDO ile birlikte yılda ortalama 100 milyon hava ve deniz yolu yolcusunun taşındığı iki büyük platformda hizmet sunacağız. İDO’da ilk etapta, İstanbul Deniz Otobüsleri tarafından işletilen 17 araba vapuru ve 12 iskeledeki 16 yiyecek ve içecek noktasındaki operasyonunu devraldık. Amacımız havalimanlarında edindiğimiz deneyimimizi ve kalitemizi deniz yolu ulaşımını tercih eden misafirlerimize de sunmak. Türkiye’de ve de özellikle İstanbul’da ulaşımın ana damarlarından birini oluşturan deniz yolu ulaşımında yolcumuzun beklediği ve hak ettiği hizmete kavuşması için çalışıyoruz. BTA olarak planlamamız 2012’nin ilk yarısında İDO bünyesindeki 82 noktaya hizmetimizi taşımaktır” dedi. TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye, Gürcistan, Makedonya ve Tunus’taki 9 terminalde, 146 birimde faaliyet gösteren ve kalitenin lezzetli gıdalarda olduğu kadar gıdanın hijyenik koşullarda hazırlanması ve servise sunulmasına da dayandığının bilincinde olan BTA, özel konseptler ve menülerini İDO ile deniz yolu yolcusuna da sunacak. İstanbul’u birbirine bağlayan 82 kilit nokta, devralınarak 2012’nin ilk yarısına kadar BTA konseptlerine dönüşecek. BTA kalite ve güvencesiyle işletilecek tüm hizmet noktalarında geniş yelpazede yeni tatlar yeniden keşfedilebilecek. Sağlıklı ürün ve nitelikli servisi ile müşteri memnuniyetinde fark yaratmak amacıyla yola çıkan ve global trendleri ve üretim teknolojilerini takip ederek, kendini sürekli yenileyen BTA, devraldığı yeni İDO noktalarında yeni lezzet durakları hayata geçiriyor.


BTA’ya İngiltere’den büyük ödül

Havalimanlarında yiyecek içecek operasyonu yürüten BTA, perakende sektörünün nabzını tutan The Moodie Report’un İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlediği “Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Konferansı”nda Cakes&Bakes markasıyla ‘En İyi Tedarikçi’ dalında ödüle layık görüldü. BTA’nın havalimanlarında sunduğu unlu mamullerin yanı sıra uluslararası fast food ve kahve zincirleri için Türkiye genelinde unlu mamul tedarik eden Cakes&Bakes, finalde ABD’nin yiyecek – içecek operasyonlarında önde gelen markalarından Sysco Corporation’ı geride bırakarak ödülü kazandı. BTA Genel Müdürü Sadettin Cesur, “BTA olarak, yiyecek ve içecek operasyonları ile havalimanlarında hizmet sunan dünyanın önde gelen şirketleri arasından 3 dalda finalist olmamız bir tesadüf değil. Bu organizasyonda Frankfurt Havalimanı’ndan Sydney Havalimanı’na, ABD’nin JFK Havalimanı’ndan Hong Kong Havalimanı’na çok önemli sektör temsilcileri yarışıyor. Öncelikle bu platformda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. TAV Havalimanları’nın işlettiği havalimanlarında her üç kişiden birine hizmet sunan BTA olarak hizmet kalitemiz ve yenilikçi yapımız ile liderliğimizi bir kez daha tescillemiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. Dünyanın önde gelen yiyecek içecek firmalarından 170 delegenin katılımı ile gerçekleşen organizasyonda BTA, Cakes&Bakes markasıyla ‘En İyi Tedarkçi’ seçilmesinin yanı sıra ‘En İyi Yemek Cafe Bar/Restoranı’ dalında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’da yer alan The Greenport ile ‘En İyi Self-Servis/Yardımcı Hizmet’ dalında yine Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’da bulunan Restro “Eat and Fly” ile de finale kaldı. “Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Konferansı”nda yiyecek içecek endüstrisinin duayenlerinden David King ortaklığının direktörü David King, The Moodie Report’un CEO’su Martin Moodie ve ABD’nin deneyimli havalimanları ticari gelir danışmanı Patricia Ryan’dan oluşan jüri, farklı kıtalarda yer alan havalimanlarında, yiyecek ve içecek operasyonları ile hizmet veren 150’nin üzerinde şirket arasından 15 farklı kategori için adayları belirledi. Adaylar arasında SSP America, HMS Host, Marche International ve ABD’li Sysco Corporation gibi sektörün önde gelen markaları da yer aldı. Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Ödülleri jürisi, finale kalan adayları, hizmet kalitesi ve nitelikleri ile havalimanı yiyecek ve içecek operasyonlarında alanlarının en iyilerini temsil edenler arasından seçti. Uluslararası Yiyecek ve İçecek Konferansı kapsamında verilen ödüller, havalimanlarındaki en iyi yiyecek ve içecek hizmetini ve inovasyonu ödüllendirerek, alanında en iyiyi temsil eden şirketleri dünyaya duyurmak için tasarlanmış bulunuyor. 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Ödülleri’nde, Frankfurt Havalimanı’nda Kuffler, Bucher und Gerd Kafer Momento GmbH & Co. KG, Sydney Havalimanı’nda Baenziger Coles P/L, ABD’nin JFK Havalimanı’nda HMSHost, Hong Kong Havalimanı’nda SSP Asia Pacific ve Frankfurt Havalimanı’nda hizmet veren Marche International adaylar arasında yer aldı. Themoodiereport.com, Londralı bağımsız bir firma olan Moodie International’ın yayınladığı bir web sitesi ve şu anda İngiltere’nin en başarılı multimedya, şirketleri buluşturan yayıncı ve bilgi sağlayıcı olarak gösteriliyor. Web sitesi perakende ve seyahat sektörünün güvenilir ve gerçek zamanlı iş bilgisi kaynağı haline gelmiş bulunuyor.


BTA Atatürk Havalimanı' nda yeni lezzetleri keşfe davet ediyor!

Bilintur, Tepe ve Akfen ortaklığıyla, 1999 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali içerisindeki yiyecek ve içecek operasyonunu yürütmek üzere kurulan, Temmuz 2010′ da ise İç Hatlar Terminali’ ni resmi olarak devralan BTA; her bütçeye uygun, zengin menü seçeneği olan çok şık, kaliteli ve yüksek standartları ile beğeni kazanacak yeni lezzet duraklarını 29 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısı ile tanıttı. Bilintur, Tepe ve Akfen ortaklığıyla, 1999 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali içerisindeki yiyecek ve içecek operasyonunu yürütmek üzere kurulan, Temmuz 2010′ da ise İç Hatlar Terminali’ ni resmi olarak devralan BTA; her bütçeye uygun, zengin menü seçeneği olan çok şık, kaliteli ve yüksek standartları ile beğeni kazanacak yeni lezzet duraklarını 29 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısı ile tanıttı. Bilintur, Tepe ve Akfen ortaklığıyla, 1999 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali içerisindeki yiyecek ve içecek operasyonunu yürütmek üzere kurulan, Temmuz 2010′ da ise İç Hatlar Terminali’ ni resmi olarak devralan BTA; her bütçeye uygun, zengin menü seçeneği olan çok şık, kaliteli ve yüksek standartları ile beğeni kazanacak yeni lezzet duraklarını 29 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısı ile tanıttı.