27.02.2011 - BTA Catering’e İngiltere’den büyük ödül

Havalimanlarında yiyecek içecek operasyonu yürüten BTA Catering, perakende sektörünün nabzını tutan The Moodie Report’un Londra’nın Manchester kentinde düzenlediği “Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Konferansı”nda Cakes&Bakes markasıyla ‘En İyi Tedarikçi’ dalında ödüle layık görüldü. BTA Catering’in havalimanlarında sunduğu unlu mamullerin yanı sıra uluslararası fast food ve kahve zincirleri için Türkiye genelinde unlu mamul tedarik eden Cakes&Bakes, finalde ABD’nin yiyecek - içecek operasyonlarında önde gelen markalarından Sysco Corporation’ı geride bırakarak ödülü kazandı.   BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, “BTA Catering olarak, yiyecek ve içecek operasyonları ile havalimanlarında hizmet sunan dünyanın önde gelen şirketleri arasından 3 dalda finalist olmamız bir tesadüf değil. Bu organizasyonda Frankfurt Havalimanı’ndan Sydney Havalimanı’na, ABD’nin JFK Havalimanı’ndan Hong Kong Havalimanı’na çok önemli sektör temsilcileri yarışıyor. Öncelikle bu platformda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. TAV Havalimanları’nın işlettiği havalimanlarında her üç kişiden birine hizmet sunan BTA Catering olarak hizmet kalitemiz ve yenilikçi yapımız ile liderliğimizi bir kez daha tescillemiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.  Dünyanın önde gelen yiyecek içecek firmalarından 170 delegenin katılımı ile gerçekleşen organizasyonda BTA Catering, Cakes&Bakes markasıyla ‘En İyi Tedarkçi’ seçilmesinin yanı sıra ‘En İyi Yemek Cafe Bar/Restoranı’ dalında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’da yer alan The Greenport ile ‘En İyi Self-Servis/Yardımcı Hizmet’ dalında yine Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’da bulunan Restro “Eat and Fly” ile de finale kaldı. “Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Konferansı”nda yiyecek içecek endüstrisinin duayenlerinden David King ortaklığının direktörü David King, The Moodie Report’un CEO’su Martin Moodie ve ABD’nin deneyimli havalimanları ticari gelir danışmanı Patricia Ryan’dan oluşan jüri, farklı kıtalarda yer alan havalimanlarında, yiyecek ve içecek operasyonları ile hizmet veren 150’nin üzerinde şirket arasından 15 farklı kategori için adayları belirledi. Adaylar arasında SSP America, HMS Host, Marche International ve ABD’li Sysco Corporation gibi sektörün önde gelen markaları da yer aldı.  Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Ödülleri jürisi, finale kalan adayları, hizmet kalitesi ve nitelikleri ile havalimanı yiyecek ve içecek operasyonlarında alanlarının en iyilerini temsil edenler arasından seçti. Uluslararası Yiyecek ve İçecek Konferansı kapsamında verilen ödüller, havalimanlarındaki en iyi yiyecek ve içecek hizmetini ve inovasyonu ödüllendirerek, alanında en iyiyi temsil eden şirketleri dünyaya duyurmak için tasarlanmış bulunuyor. 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Havalimanı Yiyecek ve İçecek Ödülleri’nde, Frankfurt Havalimanı’nda Kuffler, Bucher und Gerd Kafer Momento GmbH & Co. KG, Sydney Havalimanı’nda Baenziger Coles P/L, ABD’nin JFK Havalimanı’nda HMSHost, Hong Kong Havalimanı’nda SSP Asia Pacific ve Frankfurt Havalimanı’nda hizmet veren Marche International adaylar arasında yer aldı. Themoodiereport.com, Londralı bağımsız bir firma olan Moodie International’ın yayınladığı bir web sitesi ve şu anda İngiltere’nin en başarılı multimedya, şirketleri buluşturan yayıncı ve bilgi sağlayıcı olarak gösteriliyor. Web sitesi perakende ve seyahat sektörünün güvenilir ve gerçek zamanlı iş bilgisi kaynağı haline gelmiş bulunuyor.